woensdag 31 oktober 2012

Klankbordgroep steunt leraren

Vandaag kwam de klankbordgroep met leerlingen uit 2 havo weer bij elkaar. We houden deze gesprekken omdat we het belangrijk vinden om te weten wat leerlingen van ons onderwijs vinden.
Vlekkeloos, ja!
Vandaag hadden Berend, Rosa, Jozua en Lisa de volgende opmerkingen:
De opstart met de laptops gaat steeds beter, maar na de compoweek willen we echt dat alles vlekkeloos werkt, je kunt niet aan de gang blíjven. We gebruiken de laptops voor de juiste dingen in de les: presentaties maken van leerstof, waardoor je die op een leuke manier zelf verwerkt, interessante projecten.
We willen graag leren om in de cloud te werken. Ook Prezi heeft onze belangstelling (kijk in het tabblad 'Gereedschap')
Wij zien mogelijkheden voor met name natuurkunde en levensbeschouwing om ook met de laptops te werken. Bij natuurkunde geeft het boek vaak aan: ga naar de methodesite. Levensbeschouwing gaat vaak naar de ic-theek, maar dat is eigenlijk niet nodig.

Vorige week hebben ook de leraren de eerste maanden besproken en wij zijn het helemaal met de kinderen eens dat de techniek nu vlekkeloos moet gaan werken. Beter is niet goed genoeg.
Komende week krijgt elke klas uitleg over werken in de cloud. Een Prezi gaan we inzetten als dat zin heeft. Maar hij gaat zeker een keer voorbij komen dit jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten