donderdag 13 december 2012

Havo Haalt Hernieuwd de pers

En Tesla komt naar Tilburg. Okmooi.
Twee mega-artikelen in het Brabants Dagblad vandaag. Het eerste over een gebouw, het tweede over onderwijs. Over het gebouw: Er is nog niks zeker, de prijs van het gebouw moet zodanig zijn dat we er voordeel bij hebben. Dat we dat gebouw zó mooi en functioneel kunnen maken als we op nummer 99 nooit voor elkaar zouden krijgen. De verhuizing moet namelijk iets opleveren waar we onderwijskundig blij mee zijn.

Dat journalisten vaak schrijven wat ze gehoord denken te hebben en eigen accenten leggen, dat weten we al lang en eigenlijk wil je liever dat je een artikel nog eens na kunt lezen en fouten eruit kunt halen. Maar dat vindt een krant dan weer aantasting van de persvrijheid.
"Vader Jan"
ook hier: klik om te vergroten
Maar goed: in grote lijnen klopt het wel dat we naar een systeem aan het groeien zijn waarin leerlingen niet  blijven zitten, waarin het leren voornamelijk op school gebeurt en waar we niet alleen voorbereiden op een diploma, maar zeker ook voor het leven na dat diploma.

Dat een havo'er na de havo in één jaar het vwo-diploma gaat halen, is een detail dat niks met het havo-onderwijs te maken heeft. Het komt eigenlijk alleen in beeld als we het voor elkaar hebben gekregen om jaar na jaar verkeerd te adviseren. Een vwo'er hoort op het vwo, en een havo'er op de havo. Beiden verlaten ze de school met een schitterend diploma.

3 opmerkingen:

  1. ik vind het geweldig dat we naar het nieuwe gebouw gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. IK vind het aan de ene kant een goed plan aan de andere kant niet want hier is het ook fijn en je hebt hier ook vrienden enzo het is wel een voordeel voor de havo want die maakt een hele stap dat is leuk en ik denk dat je er veel van leert en wat doet maar er is nog niks zeker dus we moeten ons er nog niet over druk maken want het is toch alleen een plan tot nu toe?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. als er trappen zijn kunnen die dan niet worden vervangen door roltrappen:)

    BeantwoordenVerwijderen